Een aflossingsvrij krediet wordt ook wel bulletkrediet genoemd. Het is een vorm van hypothecaire lening waarbij gedurende de volledige looptijd enkel de interesten worden terugbetaald en het kapitaal gedeelte op einde termijn moet terugbetaald worden. Het ontleend kapitaal kan worden samengesteld door een bijvoorbeeld een levensverzekeringscontract of de reserve van je groepsverzekering of pensioenplan. Voor zelfstandigen is deze formule uiterst interessant in combinatie met een IPT individuele pensioentoezegging.

Je bent zelfstandige, hebt een vennootschap en wil een vakantiehuis kopen? Of je overweegt een grondige verbouwing van je gezinswoning? Weet dan dat je over een zeer interessante financieringsoptie beschikt: de combinatie van een bulletkrediet met een individuele pensioentoezegging (IPT).

De voordelen van een IPT zijn bekend: je vennootschap betaalt de premies voor jouw aanvullend pensioen en jezelf bent de begunstigde. Handig is ook dat je, om vastgoed te bouwen, kopen of verbouwen, een voorschot kunt opvragen op de reserve van je IPT. Maar er is nog een interessant alternatief: als je een bulletkrediet onderschrijft en dit combineert met je IPT, kun je je vastgoedproject erg voordelig financieren. Wens je meer info hierover klik hier